Workshops

De volgende workshops kunnen worden verzorgd door Noord-Holland Catering.
Gelieve contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Shake & Taste

Tequila Sunrise, Margarita, Mojito, wie heeft ze niet eens besteld tijdens een vakantie. Maar de tijd dat cocktails alleen in tropische oorden worden gedronken is allang voorbij. Cocktails zijn hip! Ook in Nederland, en daarom bieden Triple C en Noord Holland Catering u geen workshop cocktails maken aan maar een unieke masterclass Shake & Taste!

Wij nemen u mee naar de wereld van het shaken, blenden, builden en stirren. Na afloop van de masterclass weet u precies het verschil, maar we gaan nog een stapje verder. De cocktaildeskundige vertelt u niet alleen welke ingrediënten er gebruikt worden, maar ook hoe deze gemaakt worden en waar ze vandaan komen. En natuurlijk het verhaal achter de cocktail. Bijvoorbeeld het verhaal over James Bond. Waarom dronk deze zijn Dry Martini Cocktail; ”shaken and not strirred”

U gaat zes verschillende cocktails proeven en bij iedere cocktail krijgt u een passende amuse geserveerd. De kok van NH Catering legt u uit wat u proeft en waarom juist die combinatie perfect aansluit bij de smaak van de cocktail. Een smaaksensatie van het hoogste niveau.

De masterclass Shake & Taste is uitermate geschikt voor personeelsuitjes, bedrijfsuitjes of als onderdeel van uw evenement. De masterclass duurt 2 uur en is geschikt voor groepen van 10 tot 100 personen. De workshop is te organiseren op elke gewenste locatie, maar u bent ook van harte welkom in de sfeervolle bedrijfsruimte van Triple C (tot 40 personen).

Prijzen voor groepen, en op locatie zijn op aanvraag.
Shake & Taste voor wie net iets meer wil weten.

 

Wijn & Spijs 

Wijn en culinaire zaken zijn in opmars in Nederland. Er is een groeiende groep mensen die niet alleen wil weten of een wijn lekker smaakt, maar ook hoe die wijn gemaakt is, welke druivensoort gebruikt is en wat de invloed is van de grondsoort waar de druif op groeit. En er is natuurlijk maar een manier waarop deze kennis vergaard kan worden, namelijk: kijken, ruiken en proeven. De theorie wordt direct in praktijk gebracht door verschillende wijnen te proeven gecombineerd met passende hapjes.

Noord Holland Catering organiseert wijn & spijs proeverijen. Deze proeverijen zijn op aanvraag en geschikt voor groepen. Door verschillende wijnen met verschillende kleine gerechten te combineren, zult u ontdekken wat de invloed van wijn is op het eten en omgekeerd.

U krijgt voortreffelijke wijnen voorgezet, vergezeld van een korte, heldere anekdote over de druivensoort, het château en de streek van herkomst. Op deze manier is een proeverij leuk voor mensen die meer willen weten over wijn, maar ook voor diegene die voor de gezelligheid komt.

Onze chef-kok begeleidt het culinaire aspect van de proeverij. Bij alle wijnen zal een passend gerechtje geserveerd worden om zo een optimale smaak sensatie tussen de wijn en het gerechtje te creëren.

De wijnproeverijen zijn zeer geschikt om op Bourgondische wijze de banden met zakenrelaties of collega’s te versterken, maar ook in privé-sfeer. Door onze persoonlijke aandacht, de mooie wijn en bijpassende gerechten bent u verzekerd van een feestelijke en leerzame avond .

Wij beschikken over diverse locaties in Noord-Holland die uitermate geschikt zijn voor de proeverijen, afhankelijk van de groepsgrote adviseren wij u graag passende locatie. Deze locaties variëren van een kunstgalerie tot een prachtig landelijk gelegen Molen. Naast de beschikbare locaties is het mogelijk de wijnproeverij op uw eigen locatie te verzorgen.

Prijzen zijn op aanvraag.

 

Champagne Proeverij

”Komt vlug broeders, ik drink sterren” (Dom Pérignon na zijn ontdekking van champagne.)

Wie was Dom Pérignon? Waarom komt champagne het best tot zijn recht in een flûte en welke gerechten passen het best bij champagne?
Op deze en vele andere vragen krijgt u antwoord tijdens onze champagne proeverij. U wordt welkom geheten op een van onze mooie proeflocaties (of u heeft een eigen locatie) en geniet twee uur van de mooiste champagnes. Champagne is geen exclusieve luxe maar getuigt van goede smaak.

U proeft zeven prachtige champagnes. Door hun verscheidenheid aan druivensoorten, producenten en jaargangen ontdekt u naar welke champagne uw voorkeur uitgaat.

Een heerlijke proeverij waarbij u het zeker met Dom Pérignon eens zult zijn.

Verder kunnen wij voor u culinaire workshops organiseren in:

Bierproeverij, Cognacproeverij, vruchtentaart bakken, lunch cooking, Franse kaasproeverij, wijnproeverij, shake workshop, whisky-proeverij

Noord-Holland Catering bemiddelt ook in de volgende workshops:

  • Smartlappen workshop
  • Schilderen, een wereld vol creativiteit, klanken en kleuren
  • Model schilderen
  • Percussie
  • Salsa
  • Zing in Bedrijf